swarovski kristályok, fülbelövés, kristályos köröm, díszítés kristállyal, csillámos testfestésFőoldal
Műköröm
Manikűr
Pedikűr-gyógyír a lábnak
Csillámos testfestés
Japán manikűr
Árlista
Fülbelövés Studex fülbevaló
Avon termékek
Galéria 

PEDIKŰR – gyógyír a lábnak

 

Elsősorban hajlam kérdése, hogy kinek a lábát akarja feltartóztathatatlanul elcsúfítani ez a kellemetlenség. Többnyire lehet sejteni, hogyha a szülőknek is volt ilyen problémája, akkor a gyerekeknek is több gondot kell majd fordítani a láb bőrének ápolására. Fokozott szarusodás észlelhető elsősorban azokon a helyeken, ahol a bőr nagyobb mechanikai igénybevételnek van kitéve, pl., ahol a cipő nyom. Ugyanígy, ha a lábnak statikai problémái vannak, csontkinövés, bütyök vagy lúdtalp, akkor a terhelés nem az egészséges egyenletességgel oszlik meg a talpon, ami szintén hozzájárul a rosszabb vérellátottságú, szarusodásra hajlamosabb bőrfelületek elkülönüléséhez.

 

Vannak, akiknek már húszas éveik végén jelentkeznek az első bőrkeményedések, aztán később, a korral kisebb-nagyobb mértékben mindenkinél jelentkezhet. A talp zsírpárnája ugyanis az évek folyamán egyre inkább fogy. Ezzel magyarázható, hogy miért válik fájóssá a talp a korábban még kényelmes cipőkben is. Az izületek alól eltűnő párnácskákat a láb a maga módján vastagabb bőrrel igyekszik pótolni. A párnázott, puha talpú cipő nemcsak a bőrkeményedések kialakulását akadályozza meg, mindenféle sérüléstől, vízhólyagoktól is védi az érzékeny lábat.

 

Természetesen a bőrkeményedések kialakulásában közrejátszik az is, milyen       cipőt hordunk. Az érzékeny bőrűek cipője legyen különösen puha bőrből készült, párnázott talpú. Még alapvetőbb követelmény, hogy sehol se nyomjon.                                                                                                           Lassan itt a jó idő, a szandálok ideje. El kell kezdeni időben felkészíteni a lábat, mivel, ha a sarok nagyon száraz berepedezett, egy kezelés nem elég a rendbe hozatalára. Nem a színes lakk teszi széppé a lábakat, hanem az egész lábfej jólápoltsága.  Akinek esetleg gondja van a lakkozással, mert hamar lepattogzik, annak kifejezetten ajánlom a pedizselét. A pedizselé ugyanaz a zselé, amit a kéz körmein is használunk. Felvitele, tartóssága is megegyezik vele. A pedizselével készült körmöket igény szerint lakkozhatjuk, színes zseléve bevonhatjuk, tehetünk rá csillámport, köveket, Swarovski kristályokat.   Sőt, ezt még lehet fokozni is, ha a csillámos testfestés alkalmazzuk akár a bokán, akár a lábfejen.   

 

 

 

 

A XVII. kerületben szívesen házhoz megyek pedikűrözni! A pedizselé és a csillámos festés a szalonban lehetséges. Cím: XVII. kerület, Uszoda utca 2. Madárdombi Éva Szépségszalon.

 

 

 

Fontos tudnivaló: Gombás beteg lábbal és kézzel NEM foglalkozom, mivel ahoz  bőrgyógyász szakember segítsége szükséges!             www.julcsimukorom.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!